Echo Parrots and People

Het doel van de stichting is het beschermen van de Yellow-shouldered Amazon papegaai in de Nederlandse Caraïben en om de capaciteit voor het behoud van de papegaaien in het Caribisch gebied te vergroten. We werken naar dit doel toe door middel van onderzoek, behoud- en promotieactiviteiten. Onderzoeksactiviteiten omvatten deelname aan een jaarlijkse stoktelling; monitoren van nesten tijdens het broedseizoen en het uitvoeren van jaarlijkse inheemse vogel-tellingen in maart en oktober.

Activiteiten voor het in stand houden omvatten; de zorg voor; rehabiliteren en waar mogelijk opnieuw vrijlaten van in beslag genomen illegale huisdier-papegaaien of wilde papegaaien die gewond zijn geraakt; het beheren van een inheemse plant-kwekerij; en het herstel van het droge bos door de herbebossing van beschermde gebieden.
Promotieactiviteiten omvatten educatieve programma's voor lokale scholen; rondleidingen door het onderzoekscentrum; deelname aan culturele markten; en milieu-educatie via de massamedia.


DSC 0671In het oprichtingsjaar 2015 heeft Sea & Land Wonders een bedrag van Eur 4.000,00 ter beschikking kunnen stellen aan de Echo Foundation.

Met dit geld gaat men een mooi, nieuw verblijf bouwen voor de zieke, wilde vogels die voor langere tijd opgevangen en verzorgd moeten worden.
Het verblijf zal optimaal gebouwd worden, zodat ook de grotere vogels de mogelijkheid hebben om hun vleugels helemaal te kunnen spreiden en zelfs te kunnen vliegen.
Op deze manier hebben ze totaal niet het gevoel dat ze in gevangenschap leven en dat is natuurlijk geweldig. Bovendien hebben de vogels die na hun genezing weer worden
vrijgelaten helemaal geen last van aanpassingsproblemen!

Met het geld dat overblijft gaat men bij de verschillende verblijven via bordjes een soort kennisquiz maken. Alle bezoekers kunnen op deze manier hun kennis over de
verschillende soorten vogels opwaarderen. Met name ook voor alle kinderen die Echo bezoeken is dit bijzonder leerzaam.

 

www.echobonaire.org