Teens4Oceans

teens4oceans6

Het doel van de programma's van Teens4Oceans is om activiteiten, middelen en ervaringen te bieden aan jongeren die een passie hebben voor de bescherming van de oceaan. Studenten leren over hun persoonlijke binding met onze oceanen en worden zo goed geïnformeerde jong-volwassenen. Deze opgedane kennis zal hun gedrag ten opzichte van de oceaan beïnvloeden en hun bewustwording van de problematiek van de oceaan vergroten. Het ultieme doel is dat ze door hun levensstijl en toekomstige beslissingen bijdragen aan een lange levensduur van een gezonde oceaan.

Motivatie en relevantie zijn essentiële ingrediënten bij het leren. Door T40 zullen studenten leren dat de wetenschap een instrument is dat hen in staat stelt zich bewust te worden van de wereld en omgeving waarin zij leven. De huidige generatie jongeren is net zo menslievend als alle vorige maar is veel beter geïnformeerd dan voorheen. Deze generatie is tevens gebombardeerd met negatieve berichten over dreigende milieurampen en milieurampen die zich momenteel voordoen. T4O is een kans om jezelf en de maritieme wereld te beïnvloeden.

Geleid door wetenschappers, opvoeders, en vooral studenten, voorziet Teens4Oceans jeugd, hun collega's, en hun ouders, door hen te voorzien van instrumenten en middelen om Ocean Stewards te worden.

Teens4Ocean's visie is een wereld met gezonde oceanen en beschermde mariene ecosystemen. We willen onze toekomstige generaties met niet alleen een meer duurzame toekomst en gezonde planeet, maar met de kennis en instrumenten blijven vechten voor en de bescherming van de zee en vele inwoners. Student Cchapters in de Verenigde Staten en in het buitenland staat ons toe om studenten en kusten wereldwijd te bereiken. Wetenschappelijk onderzoek en expedities, data sensor suites, onderwater webcams, telemetrie en akoestische instrumenten bieden studenten een live, real-time ervaring met de vele oceaan ecosystemen over de hele wereld. En, onze experimentele ervarings expedities bieden levensveranderende en inspirerende ervaringen die de T4O Studenten en T4O team Ocean Stewards versterken. De Teens4Oceans website en "Ning Gemeenschap" dienen als platform voor jongeren om hun verhalen, foto's en video's te delen met de wereld, tijdens het bevorderen van mentorschap tussen jongeren, wetenschappers, docenten en ouders.

Baba Dioum zei ooit: "Uiteindelijk zullen we alleen in stand houden waar we van houden; we zullen alleen maar houden van wat we begrijpen; en we zullen alleen begrijpen wat we geleerd hebben". Dit citaat is vaak uigesproken en verandert de kijk op de wereld. We zijn allemaal geboren met een brandende nieuwsgierigheid voor onze natuurlijke wereld. Helaas voor velen van ons, is deze nieuwsgierigheid op een laag pitje gezet tijdens onze schooljaren. We hebben de neiging om ontmoedigd of zelfs misleid te worden, om te denken dat het observeren van de natuur een soort van intensieve en saai wetenschappelijke methodologie vereist.

 

 

 


teens4oceans.fw                  teens4oceans1.fw                  teens4oceans2.fw                  teens4oceans3.fw