Sea Turtle Conservation Bonaire

Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB) is een non-gouvernementele onderzoeks- en natuurbehoudsorganisatie (NGO) die, sinds 1991, zeeschildpadden beschermt op Bonaire.
Het kleine Caribische eiland Bonaire is de thuisbasis van drie van de zes wereldwijd bedreigde of zelfs ernstig bedreigde soorten zeeschildpadden, namelijk de karetschildpad (hawksbill), de groene (green seaturtle) en de karetschildpad (loggerhead).

De doelstelling van Sea Turtle Conservation Bonaire is te zorgen voor de bescherming en het herstel van de zeeschildpadpopulatie van Bonaire. Dit in hun hele verspreidingsgebied.
STCB zet zich in voor een duurzame leefomgeving voor de zeeschildpad en een duurzame relatie tussen de mens en natuurbeheer.
 
Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB) wil haar doelstelling bereiken door:

•    Zich sterk te maken voor het behoud van zeeschildpadden door middel van toegepast onderzoek;
•    De implementatie van proactief beheer en acties voor behoud om op die manier de zeeschildpadden van Bonaire en hun milieu te beschermen;
•    Doeltreffende communicatie door middel van voorlichting, training en belangenbehartiging voor een grotere bewustwording van kwesties
     rond het behoud van zeeschildpadden;
•    De ontwikkeling van strategische partnerschappen en netwerken om de zeeschildpadden van Bonaire lokaal en in hun migratiegebieden te beschermen.

DSC 5425In het oprichtingsjaar 2015 heeft Sea & Land Wonders een bedrag van Eur 6.500,00 ter beschikking kunnen stellen aan Sea Turtle Conservation Bonaire.
Op dit moment is men nog druk bezig met een concrete uitwerking van de besteding van dit bedrag.
Binnen twee weken volgt hierover nadere informatie.

Voor meer informatie over Sea Turtle Conservation Bonaire, neem een kijkje op STCB’s website www.bonaireturtles.org of op facebook en je kan ze sinds kort ook volgen op instagram.